čtvrtek 15. srpna 2013

design empathy

Ahoj,
jsou prázdniny a tak mám spoustu času projíždět internet, a tak se nemůžete divit, že jsem objevila hrozně šikovnou slečnu se jménem Leona Průchová.
Na úvod bych vám jí ráda představila. Leonce je 25 let a studuje magisterské studium na Bankovním institutu v Praze a nyní se chystá do Španělska.  Už od malička si pro sebe jen tak pro zábavu něco vyráběla. S úsměvem na tváří vzpomíná, jak si pletla náramky z bavlnek, z korálků a na tkalcovském stavu. Také jako malá ušila všem svým panenkám barbie celý nový šatník a chodila i na keramiku.
Jsou to asi čtyři roky nazpátek, kdy se rozhodla vyzkoušet fimo hmotu, ale bylo to něco, co jí velmi rychle přestalo bavit. Jenom pár dní po té objevila šperky z pryskyřice, které jí zaujaly a nadchly natolik, že se je rozhodla vyrábět. Nejdříve si samozřejmě nakoupila všechen potřebný materiál a přečetla spoustu důležitých informací. Začala vyrábět své vlastní šperky, ale až po půl roce se jí začali dařit opravdu velmi povedené kousky. 

Nejdříve své šperky začala vystavovat na fleru a na votočvohoz, tím se začalo pomalu, ale jistě rozjíždět její podnikání. Postupně času začala svojí nabídku rozšiřovat, a to hlavně na přání zákazníků. Tak vlastně začali vznikat její úžasné manžetové knoflíčky a šperky na svatby, kterým se momentálně věnuje nejvíce.
Postupně se její podnikání rozrostlo natolik, že do jejího týmu patří další tři lidi a do budoucna plánuje, že přibudou další. Protože nemá v plánu s výrobou skončit, ba naopak ještě jí ráda rozšíří.
Zajímalo mě, co Leonu baví na výrobě šperků nejvíce, a tak jsem se jí zeptala.
„Nejvíce mě baví to, že se mohu seberealizovat a stále vymýšlím nějaké nové věci, snažím se vytvářet neustálé nové motivy. Baví mně počítačová grafika a fotografování a právě tohle vše využiji při své práci. Komunikace se zákazníky mně také velmi baví, když je občas velmi těžká.“ 
Samozřejmě jsem neodolala a hned jsem musela mít aspoň jeden úžasný šperk. Dlouho jsem se rozhodovala který. Nakonec jsem neodolala úžasnému náramku s jemným vzorem! Balíček mi přišel hned druhý den po odeslání (musím říct, že jsem to nečekala – hlavně, když pan pošťák/nebo možná pošťačka ani nezazvonili a prostě balíček nechali za dveřma :D).
Náramek přišel zcela v pořádku a krásně zabalený. Velmi milá byla krabička, ve které byl a přiložená vizitka. Pokud sháníte nějakou novou bižuterii, určitě se podívejte na: design empathy nebo sem.
Dále úžasné šperky můžete najít i na facebooku



3 komentáře:

  1. Ahoj, na mém blogu je Giveaway o MaryKay best-seller řasenku Ultimate Black. Stačí splnit 3 základní jednoduché body a řasenka může být tvá. Nenech si to ujít.

    http://wooklook.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. náramek je nádherný :)
    http://turquoise-bow-of-cosmetics.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak krásný!!! Hned si jdu od ní něco objednat!!! XD

    OdpovědětVymazat